Υπηρεσίες

Ασχολούμαστε με όλο το φάσμα της οδοντιατρικής με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική επανορθωτική οδοντιατρική, τις περιοδοντικές θεραπείες με τη χρήση οδοντιατρικού laser, τις ενδοδοντικές θεραπείες καθώς και τις αποκαταστάσεις με οδοντικά εμφυτεύματα.

Αισθητική-Επανορθωτική Οδοντιατρική

Για την αντιμετώπιση της τερηδόνας  ή  κάποιου τραύματος που προκαλεί μικρές ή μεγαλύτερες βλάβες στα δόντια, έχουμε πλέον στη διάθεση μας σύγχρονα βιοσυμβατά υλικά, όπως οι σύνθετες ρητίνες.  Με απλές ή σύνθετες εμφράξεις («λευκά σφραγίσματα») λοιπόν, και ακολουθώντας σύγχρονες τεχνικές συγκόλλησης, αποκαθιστούμε την  αντοχή , τη λειτουργικότητα και την αισθητική των δοντιών.

Σε περιπτώσεις πιο εκτεταμένης  απώλειας οδοντικής ουσίας στα οπίσθια δόντια, προτιμούμε την κατασκευή εργαστηριακών ενθέτων-επενθέτων, από σύγχρονα ανθεκτικά ολοκεραμικά ή πολυμερή υλικά. Οι αποκαταστάσεις αυτές  αποτελούν μια καινοτόμα λύση όταν έχει «χαθεί πολύ δόντι» γιατί μας δίνουν τη δυνατότητα να αποκατασταθεί  το τμήμα αυτό με τη λιγότερη δυνατή αφαίρεση υγιούς δοντιού συγκριτικά με τη κατασκευή στεφάνης (θήκης).

Στα πρόσθια δόντια, οι όψεις ρητίνης και οι όψεις πορσελάνης αποτελούν βασικές μας επιλογές στη βελτίωση του χαμόγελου του ασθενούς.  Έχουμε έτσι τη δυνατότητα να διορθώσουμε το σχήμα, τη θέση , το χρώμα των δοντιών, καθώς και να επιτύχουμε κλείσιμο των κενών που μπορεί να υπάρχουν, ικανοποιώντας τις αισθητικές ανάγκες του ασθενούς.

Για να βελτιώσουμε το φυσικό χρώμα των δοντιών, τα σύγχρονα υλικά και πρωτόκολλα λεύκανσης μας βοηθούν να το επιτύχουμε χωρίς την αφαίρεση οδοντικής ουσίας, με ασφαλείς και συντηρητικές διαδικασίες. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή επιλέγουμε είτε τη λεύκανση στο σπίτι με τη χρήση ειδικών εξατομικευμένων ναρθήκων είτε την εφαρμογή λευκαντικού υλικού (gel )στο ιατρείο  και συχνά το συνδυασμό αυτών.

Ενδοδοντία

Στις περιπτώσεις όπου η τερηδόνα έχει προχωρήσει στο εσωτερικό του δοντιού και έχει «μολύνει» τον πολφό του (το «νεύρο»), προκαλώντας πόνο ή και απόστημα, η ενδοδοντική θεραπεία (κοινώς γνωστή απονεύρωση) αποτελεί τη λύση ώστε να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα και να αποτρέψουμε την εξαγωγή του δοντιού.

Κατά την διαδικασία αυτή, θα απομακρυνθεί ο μολυσμένος ιστός, θα απολυμανθούν και τέλος θα εμφραχθούν οι  ριζικοί σωλήνες του υπαίτιου δοντιού. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε τα πλέον εξελιγμένα μέσα όπως  είναι η ψηφιακή ακτινογραφία, τα  μηχανοκίνητα εργαλεία, ο εντοπιστής ακρορριζίου με σκοπό την άρτια και ταχεία ολοκλήρωση της εργασίας. Αναπόσπαστο κομμάτι για την ενδοδοντία αποτελεί το οδοντιατρικό μικροσκόπιο το οποίο μας προσφέρει πολλαπλή μεγέθυνση  και κατά συνέπεια ορατότητα στις εσωτερικές ιδιαίτερες ανατομικές δομές του δοντιού αλλά και μέσα στους ίδιους τους ριζικούς σωλήνες.

Ενδοδοντία
Περιοδοντολογία

Περιοδοντολογία

Η ασθένεια των ούλων αποτελεί μια σοβαρή κατάσταση η οποία σε αρχικό στάδιο εμφανίζεται ως οίδημα, ερυθρότητα και αιμορραγία στα ούλα (ουλίτιδα )ενώ σε προχωρημένο (περιοδοντίτιδα) μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια κάποιου δοντιού.  Αναλόγως με την βαρύτητα της νόσου και το ιστορικό του καθενός  αποφασίζεται και η εκάστοτε θεραπεία . Είναι εξατομικευμένη για τον καθένα διότι η περιοδοντική νόσος έχει πολυπαραγοντική αιτιολογία η οποία διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Η περιοδοντική νόσος  οφείλεται σε μικρόβια («οδοντική πλάκα και πέτρα») που βρίσκονται στη στοματική κοιλότητα. Υπό συγκεκριμένες συνθήκες αυτά πολλαπλασιάζονται και δημιουργούν φλεγμονή στα ούλα με αποτέλεσμα αυτά να διογκώνονται, να αιμορραγούν και να υπάρχει ερεθισμός κι ενόχληση. Στο αρχικό στάδιο, όπου η φλεγμονή περιορίζεται στα ούλα την αποκαλούμε ουλίτιδα. Όταν η φλεγμονή παραμείνει, και σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, κληρονομικούς κι εξωγενείς (π.χ. κάπνισμα, stress) αρχίζει να επηρεάζεται και το οστό που στηρίζει τα δόντια, παρατηρούμε τη σταδιακή απώλειά του, «χαλαρώνουν» και υποχωρούν τα ούλα και αυξάνεται η κινητικότητα των δοντιών, οπότε και αποκαλείται περιοδοντίτιδα.

Στο ιατρείο μας, για την περιοδοντική θεραπεία πολύτιμο εργαλείο αποτελεί το οδοντιατρικό laser, το οποίο μας βοηθά στην αποτελεσματική απομάκρυνση των μικροβίων, στη βελτίωση της επούλωσης των περιοδοντικών ιστών και στην αποφυγή των χειρουργικών περιοδοντικών παρεμβάσεων.  Όλες οι περιοδοντικές θεραπείες πραγματοποιούνται με τη χρήση του οδοντιατρικού μικροσκοπίου, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα, με την μεγέθυνση, να απομακρύνουμε σε βάθος τα μικρόβια από τα ούλα, ακόμα και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές των δοντιών.

Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής οδοντιατρικής και είναι η πλέον σύγχρονη και συντηρητική λύση σε περιπτώσεις απώλειας ενός ή περισσοτέρων δοντιών. Αποτελούν μια νέα τεχνητή «ρίζα» δοντιού απόλυτα βιοσυμβατή (τιτάνιο) που τοποθετείται χειρουργικά στο οστό της γνάθου. Σε ορισμένες περιπτώσεις η τοποθέτηση συνδυάζεται με τη χρήση οστικού μοσχεύματος. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι η αποκατάσταση απώλειας δοντιών χωρίς να θιχτούν («τροχιστούν») καθόλου τα παρακείμενα δόντια, όπως συμβαίνει κατά την κατασκευή κλασικής γέφυρας. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται η προσθετική αποκατάσταση με στεφάνες ή γέφυρες επί των εμφυτευμάτων με στόχο να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργικότητα κι αισθητική του στόματος.

Προσθετική

Με την κατασκευή μεμονωμένων στεφανών (θήκες) είτε γεφυρών επί δοντιών μπορούμε να βελτιώσουμε τη λειτουργία της μάσησης καθώς και την αισθητική. Οι αποκαταστάσεις αυτές  κατασκευάζονται είτε από μεταλλοπορσελάνη είτε εξ’ολοκλήρου από σύγχρονα ολοκεραμικά υλικά(π.χ. emax, ζιρκόνιο ), σε συνεργασία με ειδικό  οδοντοτεχνίτη. Οι μερικές ή ολικές οδοντοστοιχίες αποτελούν επίσης ένα χρήσιμο εργαλείο στην αποκατάσταση ελλειπόντων δοντιών, ειδικά σε περιπτώσεις που για διάφορους λόγους δεν μπορεί να κατασκευαστεί ακίνητη εργασία.

Χειρουργική Στόματος

Σε περιπτώσεις ασθενών όπου απαιτούνται χειρουργικές παρεμβάσεις στη στοματική κοιλότητα, όπως  για παράδειγμα εξαγωγή φρονιμητών ημιέγκλειστων (έχουν μερικώς ανατείλει) είτε εγκλείστων (καθόλου ορατοί στο στόμα), αφαίρεση κύστεων, ακρορριζεκτομές, ανυψώσεις ιγμορείου, πραγματοποιούνται στο ιατρείο μας σε συνεργασία με εξειδικευμένο γναθοχειρουργό.

Δυσλειτουργία Κροταφογναθικής Διάρθρωσης

Κατά τη διάρκεια της νύχτας  όλο και περισσότεροι ασθενείς σφίγγουν ή τρίζουν τα δόντια τους. Το φαινόμενο αυτό του βρυγμού-βρουξισμού αποτελεί μια παραλειτουργική έξη η οποία αναλόγως με τη βαρύτητα και την ένταση που συμβαίνει ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα και πόνο στα δόντια, τους μύες του προσώπου, την κροταφογναθική διάρθρωση, ακόμα και πονοκεφάλους. Σε μακροχρόνιο έντονο βρυγμό μπορούν επίσης να παρατηρηθούν  φθορές στην μασητική ή κοπτική επιφάνεια των δοντιών με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η λειτουργία της μάσησης, ακόμα και η αισθητική του προσώπου.  Η αντιμετώπιση συνίσταται κυρίως στην κατασκευή ενός εξατομικευμένου σκληρού νάρθηκα ο οποίος έχει στόχο την προστασία των δοντιών από τη φθορά, τη «χαλάρωση» των μασητήριων μυών και την προστασία της άρθρωσης.

ΕΣΠΑ
Copyright © 2020 KRS TECH. All Rights Reserved.
Skip to content