Αισθητική Επανορθωτική Οδοντιατρική

Για την αντιμετώπιση της τερηδόνας ή κάποιου τραύματος που προκαλεί μικρές ή μεγαλύτερες βλάβες στα δόντια, έχουμε πλέον στη διάθεση μας σύγχρονα βιοσυμβατά υλικά, όπως οι σύνθετες ρητίνες.

Με απλές ή σύνθετες εμφράξεις («λευκά σφραγίσματα») λοιπόν, και ακολουθώντας σύγχρονες τεχνικές συγκόλλησης, αποκαθιστούμε την αντοχή , τη λειτουργικότητα και την αισθητική των δοντιών.

Σε περιπτώσεις πιο εκτεταμένης απώλειας οδοντικής ουσίας στα οπίσθια δόντια, προτιμούμε την κατασκευή εργαστηριακών ενθέτων – επενθέτων, από σύγχρονα ανθεκτικά ολοκεραμικά ή πολυμερή υλικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτούνται δύο συνεδρίες. Στην πρώτη συνεδρία, καλύπτεται το ευαίσθητο μέρος του δοντιού με έμφραξη σύνθετης ρητίνης και γίνεται η λήψη του αποτυπώματος, ενώ στην επόμενη συνεδρία πραγματοποιείται η συγκόλληση του επενθέτου, που έχει κατασκευάσει ο συνεργάτης οδοντικός τεχνολόγος.

Οι συντηρητικές αποκαταστάσεις αυτές αποτελούν μια καινοτόμα λύση όταν έχει «χαθεί πολύ δόντι» γιατί μας δίνουν τη δυνατότητα να αποκατασταθεί η δομή του δοντιού με τη λιγότερη δυνατή αφαίρεση υγιούς ουσίας συγκριτικά με τη κατασκευή στεφάνης (θήκης), εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την κατάλληλη αντοχή και λειτουργικότητα που χρειάζεται. Σημαντική εφαρμογή βρίσκουν και σε κάποιες περιπτώσεις αποκατάστασης ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών (απονευρωμένα δόντια), αλλά και δοντιών με ρωγμές με σκοπό την προστασία τους κατά τη διάρκεια της μάσησης.

Με παρόμοιο τρόπο, τα επένθετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε πιο σύνθετα περιστατικά φθαρμένης οδοντοφυΐας, λόγω βρυγμού, τριβής ή άλλων παραγόντων, διορθώνοντας παράλληλα την απώλεια της κάθετης διάστασης σύγκλεισης και την αισθητική του προσώπου.

Όσον αφορά τα πρόσθια δόντια, οι όψεις ρητίνης και οι όψεις πορσελάνης αποτελούν βασικές μας επιλογές στη βελτίωση του χαμόγελου , χωρίς να χρειαστεί να «θυσιάσουμε» μεγάλη ποσότητα οδοντικής ουσίας. Μετά από αναλυτική συζήτηση με κάθε ασθενή, το περιστατικό μελετάται διεξοδικά για την επίτευξη του βέλτιστου αισθητικού αποτελέσματος.

Έχουμε έτσι τη δυνατότητα να διορθώσουμε το σχήμα, τη θέση, το χρώμα των δοντιών, καθώς και να επιτύχουμε κλείσιμο των κενών που μπορεί να υπάρχουν, ικανοποιώντας τις αισθητικές ανάγκες του ασθενούς.

Οι όψεις σύνθετης ρητίνης μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μία επίσκεψη στο ιατρείο μας, ανάλογα με τον αριθμό των δοντιών προς αποκατάσταση, ενώ οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται από έμπειρο συνεργάτη οδοντικό τεχνολόγο, και τοποθετούνται στο στόμα του ασθενούς σε δύο ή τρία ραντεβού ανάλογα με το περιστατικό και τις ανάγκες του.

Για να βελτιώσουμε το φυσικό χρώμα των δοντιών, τα σύγχρονα υλικά και πρωτόκολλα λεύκανσης μας βοηθούν να το επιτύχουμε χωρίς την αφαίρεση οδοντικής ουσίας, με ασφαλείς και συντηρητικές διαδικασίες. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή υπάρχουν δύο μέθοδοι.

Η πρώτη αφορά τη λεύκανση στο σπίτι με τη χρήση ειδικών εξατομικευμένων μαλακών ναρθήκων που τοποθετούνται στα δόντια συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας και για ένα χρονικό διάστημα κάποιων ημερών.

Εναλλακτικά, υπάρχει και η δυνατότητα εφαρμογής λευκαντικού υλικού (gel) μεγαλύτερης συγκέντρωσης, του οποίου η δράση ενισχύεται με ειδική λάμπα ή Laser, σε μία ή δύο συνεδρίες στο χώρου του ιατρείου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα γίνεται και συνδυασμός των παραπάνω μεθόδων.

Ακόμη, σε περιπτώσεις μεμονωμένων έντονα δυσχρωμικών δοντιών, πιθανόν ενδοδοντικά θεραπευμένων, η εσωτερική λεύκανση είναι μια χρήσιμη μέθοδος συντηρητικής αποκατάστασης της αισθητικής τους.

Αντιμετώπιση εκτεταμένης τερηδόνας με έμφραξη σύνθετης ρητίνης.

Αντικατάσταση σπασμένης παλιάς έμφραξης αμαλγάματος με νέα έμφραξη σύνθετης ρητίνης.

Κλείστε Ραντεβού

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας για να επικοινωνήσετε μαζί μας ή για να επισκεφθείτε το ιατρείο μας.

 

Αποστολή Μηνύματος