Προσθετική

Με την κατασκευή μεμονωμένων στεφανών (θήκες) είτε γεφυρών επί δοντιών μπορούμε να βελτιώσουμε τη λειτουργία της μάσησης καθώς και την αισθητική του χαμόγελου. Αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια πολύτιμο εργαλείο στην αποκατάσταση απώλειας δοντιών, στην προστασία ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών (απονευρωμένα δόντια), σε δόντια με ρωγμές αλλά και σε πιο εκτεταμένες αποκαταστάσεις φθαρμένης οδοντοφυΐας, που συχνά συνδυάζεται με απώλεια της κάθετης διάστασης του προσώπου.

Τα τελευταία χρόνια, τα υλικά που χρησιμοποιούμε έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μας εξασφαλίζουν πληθώρα επιλογών, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε δοντιού και της ανάγκες του κάθε ασθενούς. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε στεφάνες/γέφυρες κατασκευασμένες από μεταλλοπορσελάνη είτε εξ’ολοκλήρου από κεραμικά υλικά (ολοκεραμικές αποκαταστάσεις). Υλικά, λοιπόν, όπως το ζιρκόνιο ή το διπυριτικό λίθιο (emax) αποτελούν εξαιρετικά εργαλεία στην κατασκευή ιδιαίτερα αισθητικών αποκαταστάσεων, πάντα σε συνεργασία με έμπειρο οδοντικό τεχνολόγο.

Παλιές θήκες-στεφάνες ή γέφυρες, οι οποίες παρουσιάζουν ‘’άσχημα’’ αντιαισθητικά όρια, κατάγματα πορσελάνης ή άλλα προβλήματα, μπορούν να αντιμετωπιστούν στο ιατρείο μας με αντικατάσταση αυτών με νέες αποκαταστάσεις με άρτια εφαρμογή και σύγχρονα υλικά που αποδίδουν φυσικότητα και ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, εξασφαλίζοντας παράλληλα την αντοχή και τη μακροβιότητα του δοντιού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών, ενδείκνυται η χρήση ενδορριζικών αξόνων, κατασκευασμένων από υαλονήματα, ανθρακονήματα, εργαστηριακά χρυσοκράματα κ.ά., ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Οι μερικές ή ολικές οδοντοστοιχίες αποτελούν επίσης ένα χρήσιμο εργαλείο στην αποκατάσταση ελλειπόντων δοντιών, ειδικά σε περιπτώσεις που ενδείκνυται μια κινητή κατασκευή ή όπου για διάφορους λόγους δεν μπορεί να κατασκευαστεί ακίνητη εργασία. Οι μερικές οδοντοστοιχίες μπορούν να στηριχτούν σε εναπομείναντα δόντια, συχνά σε συνδυασμό με στεφάνες ή γέφυρες. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατασκευή επένθετων οδοντοστοιχιών που στηρίζονται σε δόντια, ή ακόμα και σε εμφυτεύματα είναι μια πολύ καλή λύση για την αποκατάσταση απώλειας δοντιών.

Αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση άνω γνάθου με συνδυασμό εμφυτευμάτων, γεφυρών επί δοντιών και όψεων σύνθετης ρητίνης.

Αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση έντονα φθαρμένου οδοντικού φραγμού με τη συνδυαστική χρήση ολοκεραμικών όψεων/στεφανών και επενθέτων.

Κλείστε Ραντεβού

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας για να επικοινωνήσετε μαζί μας ή για να επισκεφθείτε το ιατρείο μας.

 

Αποστολή Μηνύματος